AVIZ

Avis: Chefer for danske firmaer i Rusland truet med fængsling

FILE PHOTO: A Carlsberg beer sits on a table in a restaurant in Copenhagen

Det oplyser tre kilder med mange års erfaring fra det russiske erhvervsliv til Berlingske.

– Vi ved, at i hvert fald fire danske virksomheder har fået venlige besøg eller er blevet kaldt til møde med FSB. Hvor man fra russisk side har prøvet at sige klart, hvad man kunne acceptere, siger Aage V. Nielsen til Berlingske.

Han er tidligere næstformand for organisationen Danish Business Club i Moskva og bestyrelsesmedlem i dens europæiske pendant, Association of European Business.

To ledende medarbejdere fra Carlsbergs russiske datterselskab Baltika blev i november anholdt og risikerer fængsel i op til ti år for at have hjulpet Carlsberg med at flytte en del af virksomhedens forretning ud af Rusland.

I Rusland kan administrerende direktører og andre med højtstående poster i en virksomhed i højere grad end i Danmark drages til ansvar.

Eksempelvis kan de lokale direktører blive stillet til ansvar for forsætlig konkurs, hvis en virksomhed vælger at trække sig helt fra Rusland, skriver Berlingske.

Carlsberg har i et interview med Børsen oplyst, at virksomheden har haft besøg fra en embedsmand på kontoret i Sankt Petersborg. Til Finans.dk har Vestas oplyst, at lokale direktører har haft besøg af FSB, skriver Berlingske.

Berlingske skriver, at to kilder oplyser til avisen, at yderligere to danske virksomheder i Rusland er blevet kontaktet af sikkerhedstjenesten.

De to unavngivne virksomheder opererer i Rusland endnu, og derfor omtaler avisen ikke virksomhederne med navn, fordi det kan sætte lokale medarbejdere i fare.

Den ene af de omtalte virksomheder kan hverken be- eller afkræfte Berlingskes oplysninger, mens den anden afviser særlig opmærksomhed fra russiske myndigheder, skriver avisen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere