AVIZ

Arabiske Emirater sender felthospital mod Gaza

PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Fem fly blev mandag sendt til Egypten fra Abu Dhabi med felthospitalet. Det skriver AFP.

Frankrig er også ved at sende et militærhospital til regionen. Det skal behandle sårede fra Gazastriben.

– Frankrig forhandler med Egypten om at oprette et militærhospital i landet. Det vil omfatte operationsstuer til hårdt sårede fra Gazastriben, siger Frankrigs forsvarsminister.

Paris er senere i denne uge vært for en international humanitær konference for den civile befolkning i Gaza. Frankrig har taget skridt til at koordinere den internationale hjælpeindsats for den palæstinensiske enklave.

Den franske regering sender også et helikopterhangarskib til området. Det vil være forstærket med behandlingscentre og hospitalsafdelinger.

Ved konferencen i Paris vil der ifølge diplomater også blive drøftet en oprettelse af en maritim korridor, som kan anvendes til at sende humanitær hjælp ind til indbyggerne i Gaza. Hele Gazastriben mangler mad, vand og andre fornødenheder.

Egypten har selv klargjort et felthospital for Gazas indbyggere i Sheikh Zuweid, som ligger 15 km fra Rafah-grænseovergangen mellem Egypten og Gaza.

Ambulancer bragte mandag sårede palæstinensere fra Gazastriben til Egypten via grænseovergangen ved Rafah.

Overgangen blev genåbnet mandag, efter at den blev lukket lørdag. Den var i sidste uge åben fra onsdag frem til lørdag for hundredvis af udlændinge og mange hårdt sårede palæstinensere.

Den blev lukket lørdag på grund af en strid om ambulancers passage over grænsen.

/ritzau/AFP

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere