AVIZ

Arabisk rundkredsmøde skal bryde dødvande på klimatopmøde

Sultan

Derfor har han indkaldt alle landes ledere til en traditionel arabisk rundkreds, “majlis”.

– Jeg har besluttet at give alle ministre, delegationsledere og forhandlere andre omgivelser. Jeg vil tage dem ud af miljøet og give dem en ny mulighed for at engagere sig med hinanden i et åbent og gennemsigtigt miljø, siger han på et pressemøde på COP28.

– Så jeg har indkaldt alle til at slutte sig til mig i en ”majlis” for at komme ud med en større forståelse af de presserende problemer.

Majlis er normalt kendt som en form for råd, hvor et samfunds ledere og interessenter mødes for at udveksle synspunkter.

Sultan Al Jaber har givet alle verdens lande og forhandlere et opdrag til samlingen.

De må ikke komme med forberedte erklæringer, der skal læses op. I stedet skal de være klar med løsninger til, hvordan parterne kan blive enige i nye kompromisser.

Det er særligt spørgsmålet om udfasning af fossil energi, der deler landene.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere