AVIZ

‘Alle vores børn’-indsamling skal hjælpe Danmarks udsatte børn

Melvin Kakooza og Camilla Martin er værter på 'Alle vores børn'-indsamlingen. (Foto: Ulrik Jantzen / TV 2).
Melvin Kakooza og Camilla Martin er værter på 'Alle vores børn'-indsamlingen. (Foto: Ulrik Jantzen / TV 2).

Pressemeddelelse

13.3.2023 08:00:00 CET | TV 2 Danmark

Udsatte børn i Danmark vokser op i familier, hvor økonomiske udfordringer, fysisk eller psykisk sygdom og daglige bekymringer præger hverdagen. Det kan have stor betydning for deres trivsel. Børnene har begrænset adgang til sociale begivenheder og fællesskaber, og mange føler sig ensomme og udenfor. Behovet for økonomisk og social støtte er hos flere børnefamilier blevet større på grund af det seneste års inflation, prisstigninger og færre penge mellem hænderne – en realitet, der blandt andet afspejles i 50 procent flere ansøgninger om økonomisk støtte hos Røde Kors det seneste år.

– Det seneste år har været en helt ekstraordinær situation, hvor behovet for hjælp hos nogle børnefamilier i Danmark er vokset. Familierne fortæller os hjerteskærende historier om at være udsat for et ufatteligt stort pres på grund af en økonomi, der ikke rækker, og antallet af familier, der søger økonomisk hjælp hos Røde Kors, er steget markant i 2022. De familier, som i forvejen har kæmpet med at få enderne til at mødes, har fået det endnu sværere, og samtidig er de, som stod lige på grænsen til at få tingene til at hænge sammen, blevet skubbet ud over den grænse, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

‘Alle vores børn’ samler danskerne om en aften i fællesskabets tegn til fordel for udsatte børn. Der bliver sat fokus på udsathed blandt børnefamilier i Danmark, og indsamlingen går til syv definerede indsatser fra Røde Kors og Fodboldfonden fordelt over året.

– Det er TV 2s fornemmeste opgave at oplyse og samle danskerne om det fælles samfund, vi alle er en del af. Ikke alle ved, hvad det vil sige at være et udsat barn i Danmark, og hvilke konsekvenser det kan medføre, og her kan vi gøre en forskel. Det bliver en vigtig og samtidig festlig aften i børnenes tegn, hvor vi står sammen om at hjælpe børn, der lever med afsavn i hverdagen, siger TV 2s indholdschef, Dorthe Thirstrup.

Melvin Kakooza, Camilla Martin og danske fodboldstjerner

Melvin Kakooza og Camilla Martin vil føre gæster og seere gennem en vigtig aften i selskab med den danske sportselite. Sport- og foreningslivet er med til at skabe socialt samvær, trivsel og glæde hos børn og er derfor blandt de syv indsatsområder, som indsamlingen har fokus på.

– DBU har et ønske om at bidrage til, at Danmark er det bedste sted i verden at være barn – et ønske, vi deler med vores spillere på kvindelandsholdet og herrelandsholdet, der gerne vil bidrage til, at sportens fællesskaber er en mulighed for alle børn at vælge til, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

– Vi glæder os over, at vi med fodbold som løftestang kan være med til at sikre flere børn en tryg og stabil hverdag, hvor de ikke skal tænke på familiens bekymringer, men på at lære noget, lege med deres kammerater og få nogle glædesfyldte oplevelser, siger Stine Schmeichel, der sammen med sin mand Kasper Schmeichel er stifter og aktiv bestyrelsesmedlem i Fodboldfonden.

– Vi stiftede Fodboldfonden i 2017, fordi vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom og opvækst præget af kærlighed, tillid og fællesskab. Fodboldfonden drives af en bestyrelse, der med deres unikke positioner og tilhørsforhold til fodbolden aktivt kan medvirke til at styrke sagen, siger Stine Schmeichel.

‘Alle vores børn’ bliver sendt live fra Herlev Hallerne lørdag 15. april på TV 2 på TV 2 PLAY fra klokken 20.00 til 22.00. Det er en halfest i sporten og velgørenhedens tegn, arrangeret af Røde Kors, Fodboldfonden, DBU og TV 2.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere