AVIZ

Alle rejser til grænseområder i Israel frarådes

FILE PHOTO: Israeli soldiers stand near to a tank near Israel''s border with Lebanon in northern Israel

Det skriver Udenrigsministeriet.

Dertil frarådes alle rejser til de israelsk annekterede Golanhøjder.

For de pågældende områder ændres sikkerhedsniveauet således til rød, hvilket vil sige, at der er en “meget høj sikkerhedsrisiko”.

– Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning, skriver Udenrigsministeriet.

Resten af Israel er fortsat orange. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

– Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, skriver Udenrigsministeriet om dette sikkerhedsniveau.

I rejsevejledningen fremgår det, at danskere, der opholder sig i Israel, bør vurdere deres sikkerhedssituation i lyset af, hvor i landet de befinder sig. Man bør følge udviklingen i medierne og anvisninger fra de lokale myndigheder, lyder det.

Den 7. oktober skiftede rejsevejledningen for Israel farve fra gul til orange. Det var den samme dag, hvor den militante islamistiske bevægelse Hamas om morgenen indledte et overraskelsesangreb på Israel.

Siden har Israel svaret igen med en række modangreb. De seneste meldinger om dødsfald lyder, at 3000 palæstinensere har mistet livet, mens godt 1500 israelere er blevet dræbt.

Lørdag blev 82 danske statsborgere evakueret fra Tel Aviv med Forsvarets Hercules-fly. Dermed steg det samlede antal danskere, der er evakueret fra landet til 164.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere