AVIZ

Alle New Yorks betjente beordres på job efter Trump-tiltale

(Ed Jones/Ritzau Scanpix)
(Ed Jones/Ritzau Scanpix)

Det oplyser politiet i New York torsdag i en meddelelse til betjentene ifølge det amerikanske medie NBC News.

Meddelelsen blev udsendt klokken 17.33 lokal tid, ganske kort tid efter nyheden om at en storjury på Manhattan havde stemt for at rejse tiltale mod tidligere præsident Donald Trump.

Politibetjente af enhver rang skal være klar til tjeneste, og de skal forberede sig på at blive udkommanderet, lyder det i meddelelsen.

Meddelelsen minder også betjentene om, at de skal være bekendte med politiets regler for identifikation og deres pligter under “usædvanlig uorden”.

Betjente skal “forblive parate til mobilisering på alle tider af deres vagt”, lyder det også i meddelelsen.

The New York Times skriver, at der er blevet sat barrikader op foran Trump Tower og foran en retsbygning på Manhattan.

Betjente har ifølge avisen forberedt sig på demonstrationer i forbindelse med en tiltale mod Trump i over en uge.

Torsdag stemte en storjury på Manhattan for at tiltale Donald Trump i en sag om tys-tys-penge til en pornoskuespiller ved navn Stormy Daniels i 2016.

Den præcise tiltale mod den tidligere præsident er endnu ikke blevet offentliggjort.

Det ventes, at Trump vil “overgive” sig til myndighederne i næste uge.

Fabien Levy, der er talsperson for New York Citys borgmester, Eric Adams, siger, at byens myndigheder er i gang med at lave de nødvendige forberedelser til den forventede fremstilling tirsdag.

– Politiet i New York fortsætter med at overvåge al aktivitet, og der er ingen troværdige trusler mod byen på nuværende tidspunkt, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Tidligere på måneden var der forlydender om, at en tiltale mod Trump var nært forestående. I de dage var der også opsat barrikader foran Trump Tower, og politiet var i højt alarmberedskab.

I forbindelse med meldingerne om at Trump stod foran en tiltale, skrev han selv på det sociale medie Truth Social, at han forventede at blive anholdt 21. marts.

Han opfordrede i samme ombæring sine tilhængere til at protestere.

/ritzau/

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere