AVIZ

Italiens leder styrker sig med sejr ved vigtige regionalvalg

Giorgia Meloni
Giorgia Meloni (Florian Gaertner/Ritzau Scanpix)

46-årige Meloni har således vundet både i Lazio-regionen, der inkluderer hovedstaden Rom, og i Lombardiet, hvor Milano ligger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hun styrker dermed sin position som leder i Italien, under fem måneder efter at hun indtog premierministerposten i landet.

– Dette resultat konsoliderer centrumhøjre-blokken og styrker regeringens arbejde, skriver Meloni på Twitter ifølge Reuters.

Regionalvalgene i Lazio og Lombardiet har fundet sted søndag og mandag.

Melonis højreorienterede blok står til at overtage magten i Lazio fra en centrumvenstre-orienteret administration. Det viser en valgstedsmåling ifølge tv-stationen Rai. I Lombardiet står Melonis blok til at holde fast i magten.

Regionalvalgene er den første test af Melonis popularitet, siden hun kom til magten. De ser ud til at bekræfte, at hun stadig har medvind.

Dog har begge regionalvalg også været præget af usædvanligt lave stemmeprocenter. Kun omkring 40 procent af de stemmeberettigede afgav deres stemme i de to regioner. Det er det laveste tal nogensinde.

– Det er beklageligt, at valgdeltagelsen var meget, meget lav. Vi må prøve at få genopbygget forholdet mellem indbyggere og institutioner, siger Fabio Rampelli, et højtstående medlem af Melonis parti, Italiens Brødre, til Rai.

Meloni har været italiensk premierminister siden 22. oktober sidste år.

/ritzau/

Andre læser også