AVIZ

Teenager og lille pige er reddet ud af jordskælvets ruiner

Aftermath of the deadly earthquake in Adiyaman
Aftermath of the deadly earthquake in Adiyaman (Irakli Gedenidze/Reuters)

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De blev begge reddet i løbet af mandag i to forskellige redningsaktioner.

Den 13-årige dreng lå under murbrokkerne i cirka 182 timer, før det lykkedes for redningsfolk i den tyrkiske Hatay-provins at komme ham til undsætning. Han blev efterfølgende lagt på en båre, dækket til og bragt til en ambulance.

Hatay-provinsen ligger i det sydlige Tyrkiet nær Syrien.

Nogle timer forinden havde en anden aktion fundet sted i den sydlige tyrkiske by Adiyaman. Her blev en lille pige ved navn Miray reddet ud fra en kollapset lejlighedsbygning cirka 178 timer efter jordskælvet.

Det tyrkiske medie CNN Türk skriver mandag, at pigen er seks år, og at redningsfolk også er tæt på at nå frem til hendes søster.

Den tyrkiske transportminister, Adil Karaismailoglu, har tidligere oplyst, at Miray, der mandag blev reddet, er fire år.

Mandagens to redningsaktioner er små lyspunkter under den katastrofe, der udspiller sig i Tyrkiet og Syrien. Over 35.000 mennesker er døde efter mandagens jordskælv, og antallet fortsætter med at stige.

Dermed har jordskælvet været mere dødeligt end et stort jordskælv, der i 1939 ramte Tyrkiet. Dengang døde knap 33.000 mennesker.

FN’s nødhjælpschef, Martin Griffiths, udtalte søndag, da dødstallet var på 28.000, at det formentlig vil blive “fordoblet eller mere”.

Mandagens jordskælv havde en styrke på 7,8.

Det ramte tidligt om morgenen nær den tyrkiske millionby Gaziantep cirka 50 kilometer fra grænsen til det nordvestlige Syrien.

Mange lå og sov, da jordskælvet ramte.

Skælvet blev efterfulgt af en lang række voldsomme efterskælv – herunder ét, der var næsten lige så kraftigt som det første.

/ritzau/

Andre læser også