AVIZ

Biden ventes at kickstarte valgkamp med videomeddelelse tirsdag

AP Poll Biden
AP Poll Biden (Patrick Semansky/Ritzau Scanpix)

For halvanden uge siden sagde USA’s præsident, Joe Biden, til NBC News, at han planlægger at genopstille ved præsidentvalget næste år, men at han endnu ikke er klar til at gøre det officielt.

Under et besøg i Irland fredag gik han skridtet videre og sagde, at han har besluttet sig for at genopstille, og at han “relativt snart” vil offentliggøre sit kandidatur.

Og nu skriver amerikanske medier så, at han i næste uge vil annoncere sit længe ventede kandidatur.

The Washington Post og CNN citerer torsdag amerikansk tid unavngivne kilder for at sige, at Biden vil kickstarte sin valgkamp i næste uge med en videomeddelelse.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge The Washington Post vil det ske tirsdag 25. april, som er årsdagen for den dag i 2019, hvor Biden tilsluttede sig kapløbet om at stille op mod daværende præsident Donald Trump.

Avisen understreger dog, at kampagneplanerne ikke er endelige, og at det kan være, de bliver udskudt.

Manglen på en officiel erklæring fra Joe Biden har skabt nervøsitet blandt hans støtter.

De er usikre på, om den 80-årige demokrat virkelig er klar til fire år mere i Det Hvide Hus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Genopstiller Biden, er der mulighed for, at kandidaterne til præsidentposten ved valget i 2024 bliver de samme som ved valget i 2020.

USA’s tidligere præsident Donald Trump har således annonceret, at han vil forsøge at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat.

Bidens høje alder gør hans kampagne for at blive genvalgt historisk og til lidt af et sats for Det Demokratiske Parti. Partiet står over for en hård kamp for at bevare magten i Senatet, mens det skal forsøge at genvinde flertallet i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus.

Bliver Biden genvalgt, vil han være 86 år, når hans anden præsidentperiode slutter.

Det ventes, at sloganet for Bidens kampagne kommer til at være “Gør jobbet færdigt”.

/ritzau/

Andre læser også