Det oplyser Den Internationale Røde Kors Komité fredag morgen.
– Det første fly har forladt Sanaa, siger Jessica Moussan, der er medierådgiver hos Den Internationale Røde Kors Komité.
Sanaa er Yemens oprørskontrollerede hovedstad. Flyet har retning mod den regeringskontrollerede havneby Aden i det sydlige Yemen.
Fangeudvekslingen blev annonceret 20. marts og ventes at vare tre dage.
De stridende parter i krigen – Yemens regering og houthioprørerne – blev enige om fangebyttet efter samtaler i schweiziske Genève. FN og Den Internationale Røde Kors Komité var med til samtalerne.
Efter planen vil houthioprørerne løslade 181 fanger – herunder folk fra Saudi-Arabien og Sudan. Til gengæld vil Yemens regering løslade 706 fanger.
Krigen har stået på siden 2014, hvor houthierne indtog Yemens hovedstad.
Den er ofte blevet opfattet som en slags stedfortræderkrig mellem Iran og Saudi-Arabien. De strides om magten på Den Arabiske Halvø.
Iran støtter houthierne, der er krigens ene part. Krigens anden part, Yemens regering, støttes af en koalition, som Saudi-Arabien står i spidsen for.
Netop Iran og Saudi-Arabien indgik i marts en overraskende aftale om at genoptage de to landes diplomatiske forbindelser.
Det har skabt håb om, at krigen måske kan nærme sig en afslutning.
FN’s særlige udsending, Hans Grundberg, sagde i marts i FN’s Sikkerhedsråd, at man bør udnytte det nuværende momentum.
– Parterne skal benytte sig af muligheden, der er blevet præsenteret som følge af dette regionale og internationale momentum, og tage skridt mod en mere fredelig fremtid, lød det fra svenske Hans Grundberg.
En delegation fra Iran landede onsdag i denne uge i Saudi-Arabiens hovedstad. Det blev anset som endnu et skridt i forsoningen.
FN har ofte omtalt krigen som verdens værste humanitære katastrofe.
/ritzau/
Andre læser også