AVIZ

Italiensk turist dræbt og fem såret i angreb i Tel Aviv

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT
ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT (Ahmad Gharabli/Ritzau Scanpix)

Ofrene er udenlandske turister fra Italien og Storbritannien, meddeler israelske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den dræbte er en mand på omkring 30 år, skriver avisen Haaretz og andre israelske medier.

Israels regering betegner angrebet som et terrorangreb.

Premierminister Benjamin Netanyahu har besluttet at mobilisere reservestyrker inden for landets grænsepoliti og hær efter angrebet i Tel Aviv.

– Premierministeren har bedt Israels politi mobilisere alle reserveenheder inden for grænsepolitiet og har bedt forsvaret mobilisere flere styrker til at konfrontere terrorangrebene, meddeler Netanyahus kontor ifølge nyhedsbureauet AFP.

Avisen The Jerusalem Post skriver, at der er sket to angreb i Tel Aviv fredag aften. Det første var et skudangreb på strandpromenaden. Umiddelbart efter kørte en mand sin bil ind i fodgængere i den israelske kystby.

Gerningsmanden bag skudangrebet blev skudt og dræbt af civile, fremgår det ifølge The Jerusalem Post af de foreløbige oplysninger.

Bilisten, der tilsyneladende med overlæg pløjede ind i fodgængere i Tel Aviv, er ifølge avisen anholdt af israelsk politi. Han forulykkede efter påkørslen, der skete på Kaufmann-gaden langs med stranden.

Tidligere fredag blev to israelske kvinder i 20’erne dræbt i et skudangreb på Vestbredden nær den israelske bosættelse Hamra.

De blodige begivenheder sker på baggrund af voldsomme uroligheder, der har præget Israel i de seneste dage.

Natten til fredag foretog Israel luftangreb mod mål i Gazastriben og det sydlige Libanon. Det var en reaktion på, at 34 raketter torsdag blev affyret fra Libanon og over grænsen mod Israel.

Mens det ikke er usædvanligt, at der er raketangreb fra Gazastriben, er det yderst sjældent, at der er beskydning med raketter fra nabolandet Libanon mod nord.

/ritzau/

Andre læser også