AVIZ

Syriens regering tillader at sende nødhjælp til oprørsområder

Den syriske regering har givet tilladelse til, at der kan leveres nødhjælp til de oprørskontrollerede områder i det nordvestlige Syrien.

Det skriver statslige medier fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nødhjælpen vil blive organiseret i samarbejde med FN, Den Syriske-Arabiske Røde Halvmåne og det internationale Røde Kors. Det skal “garantere, at hjælpen går til de folk, der har brug for den”, skriver statsmedier.

Mandagens voldsomme jordskælv, der ramte i Tyrkiet cirka 50 kilometer fra Syrien, har skabt store ødelæggelser i begge lande.

Indtil videre har Syriens regering tøvet med at tillade, at nødhjælp krydser de syriske frontlinjer. Frontlinjerne er blevet trukket op i løbet af en cirka 12 år lang krig mellem syriske regeringsstyrker og oprørere.

Den syriske regering meddeler fredag, at den har erklæret de områder, der er værst ramt af mandagens jordskælv, for særlige katastrofezoner. Det drejer sig om Lattakia, Hama, Aleppo og Idlib.

Der vil desuden blive oprettet fonde for at hjælpe med genopbygningen.

FN har siden mandag opfordret Syriens regering til at tillade mere åben passage fra den tyrkiske grænse og over frontlinjerne.

Særligt i det nordvestlige Syrien har folk brug for nødhjælp.

Allerede inden mandagens jordskælv lød vurderingen, at omkring fire millioner mennesker i området har brug for hjælp. Det skriver Reuters.

Mere end 3200 har mistet livet i Syrien som følge af jordskælvene. Mange flere er kommet til skade, og hundredtusindvis har mistet deres hjem.

I Tyrkiet er 19.388 personer fredag bekræftet omkommet.

Den mangeårige krig i Syrien begyndte i 2011. Her blev der lanceret store protester mod Syriens præsident, Bashar al-Assad. Årsagen var utilfredshed med landets høje arbejdsløshed, korruption og begrænset politisk frihed.

/ritzau/

Andre læser også