AVIZ

Det skal du have styr på ved salg af bolig

Har du taget det store skridt, og sat din bolig på markedet? Eller måske er det endnu blot noget du overvejer at gøre. Uanset kan det måske være rart at have et indblik i, hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du vælger at sælge din bolig.

Skal processen foregå med eller uden mægler

Det anses måske som normal kutyme, at der er en ejendomsmægler på sagen, når du skal sælge din bolig. Men det behøver ikke nødvendigvis være tilfældet, da du sagtens kan sælge en bolig uden en mægler. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det måske er noget du bør tage aktivt stilling til. Det kan være dyrt at have en ejendomsmægler til rådighed, men samtidig får du måske også del af en masse værdifuld viden om processen, samt en der kan stå på mål for de detaljer, der måtte opstå i løbet af processen. For dem kan der være mange af, og måske særligt de juridiske af slagsen. Derfor kan du med fordel overveje at få en boligadvokat med indover, særligt hvis du vælger ikke at have en mægler. På den måde kan du alligevel sikre dig, at alting i din proces foregår juridisk korrekt, og at der ikke lige pludselig opstår problemer i den sammenhæng.

Er det nødvendigt med en ejerskifteforsikring?

Det kan være muligt at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med salg af bolig. Det er en forsikring, der kan gå ind og dække for de fejl og mangler, der ikke er noteret i din tilstandsrapport. Selvfølgelig kun, hvis det er nogle som du skal hæfte for. Og i nogle sammenhænge kan det blive en dyr omgang. Derfor kan det måske være en fordel at tegne en sådan forsikring, sådan at du kan være tryg i processen, ved at vide at du er dækket ind. 

Andre læser også