AVIZ

Græsk stationsforstander skal i retten søndag efter ulykke

GREECE-TRANSPORT-ACCIDENT-DEMONSTRATION
GREECE-TRANSPORT-ACCIDENT-DEMONSTRATION (Louisa Gouliamaki/Ritzau Scanpix)

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Stationsforstanderen skulle egentlig have været i retten lørdag, men det er blevet udskudt med et døgn. Manden risikerer at stå over for anklager om uagtsomt manddrab, hvilket potentielt kan straffes med fængsel på livstid.

Den voldsomme ulykke skete kort før midnat tirsdag aften. Her kolliderede et passagertog med 350 passagerer frontalt med et godstog.

57 personer mistede livet i ulykken.

Passagertoget var på vej fra Athen til Thessaloniki i den nordlige del af landet. Kollisionen fandt sted i Tempi-dalen nær byen Larissa.

Det er stationsforstanderen fra Larissa, der søndag skal i retten.

Ulykken har de seneste dage fået vrede demonstranter til at gå på gaden.

De er utilfredse med, at sikkerheden på de græske jernbaner i årevis er blevet nedprioriteret – også selv om store ulykker tidligere har været tæt på.

Den 59-årige stationsforstander fra Larissa har ifølge advokaten Stefanos Pantzartzidis påtaget sig en del af ansvaret. Det sagde han torsdag.

– Han er fuldstændig fortvivlet.

– Helt fra start har han påtaget sig sin del af ansvaret. Han kan ikke sige mere lige nu, sagde advokaten torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De græske myndigheder forventer ifølge AFP, at der lørdag aften opstår nye demonstrationer på tværs af Grækenland.

Fredag aften var der meldinger om sammenstød mellem demonstranter og politiet. Demonstranter i den centrale del af Athen kastede benzinbomber mod politiet, som til gengæld svarede med tåregas.

/ritzau/

Andre læser også