AVIZ

Anthon Unger vinder Årets Pressefoto med billede fra Field’s-skyderi

Anthon Unger/Freelance/Årets Pressefoto 2022
Anthon Unger/Freelance/Årets Pressefoto 2022 (Anthon Unger/Freelance/Årets Pressefoto 2022/Free)

Den store vinder blev freelancefotograf Anthon Unger, der fik prisen for Årets Pressefoto 2022 med sit billede med navnet “13 minutter, der rystede Danmark”, der viser evakueringen fra skyderiet i Field’s.

Det skriver Pressefotografforbundet i en pressemeddelelse.

– Billedet er fantastisk godt fotograferet, for det er lykkedes for fotografen rent faktisk at tage et fotografi – og ikke bare komme hjem med en registrering af situationen. Her er det øjeblikket, man fanger, og så må man leve med, at billedet ikke er helt perfekt.

Sådan lyder en del af vurderingen fra juryen, der valgte billedet.

Billedet trak også prisen for Årets Nyhedsbillede i Danmark med sig.

Ikke nok med to priser så vandt Anthon Unger også prisen i kategorien Årets Portræt, enkeltbillede. Et billede af den 23-årige stripper Sofie, som står i en Barbie-kasse i menneskestørrelse.

Ud over Årets Pressefoto blev der uddelt 15 andre priser. 11 af dem i fotokategorien og fire i videokategorien.

Pressefotografprisen går i år ligesom sidste år til fotograf Jacob Ehrbahn fra Politiken. Prisen er vundet ud fra fem billeder, som blandt andet skildrer krigen i Ukraine og valgnatten i Danmark.

– Det er tydeligvis en eminent fotograf, som er virkelig dygtig, og alle billederne viser et stabilt og meget højt niveau, fastslog dommerne.

Jacob Ehrbahn vandt også 2. prisen i kategorien Nyhed Udland.

Han løber nu for femte gang med titlen som Årets Pressefotograf. De øvrige gange har været for 2021, 2014, 2012 og 2001. Han har ligeledes vundet Årets Pressefoto to gange.

På Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant kan man se vindernes fotografier udstillet fra den 4. marts til den 22. april.

Skyderiet i Fields fandt sted den 3. juli 2022, hvor en person åbnede ild i indkøbscentret Field’s på Amager. Tre mennesker blev dræbt og fire blev såret af direkte skud.

/ritzau/

Andre læser også