AVIZ

Peter Hummelgaard vil minimere styring med politiet

Regeringen præsenterer ny bandepakke

Derfor vil ministeren tynde ud i den målstyring, som politikerne har pålagt politiet.

Det siger han til Jyllands-Posten.

– Det handler om at sikre, at tilrettelæggelsen af dagligdagen sker der, hvor man har størst føling med de enkelte sager, og det er ude i de enkelte politikredse, siger Peter Hummelgaard til avisen.

Hvor der tidligere har været syv mål for politiets behandling af straffesager, skal der fremover kun være to, skriver Jyllands-Posten.

Det ene mål er, at der i gennemsnit højst må gå 180 dage fra en anmeldelse, til politi og anklagemyndighed beslutter, hvorvidt der skal rejses tiltale eller ej.

Dette mål skal ifølge Jyllands-Posten gælde alle straffesager undtagen sager om automatisk trafikkontrol og sager om melde-, opholds- og underretningspligt.

Det andet er, at der i mere alvorlige sager, som ender med en fængselsstraf, højst må gå 165 dage i gennemsnit fra anmeldelse til tiltale.

Regeringen er blevet enig med partierne bag politiforliget om ændringen.

I en dokumentarserie på Discovery+ og Kanal 5 har ti betjente fortalt om, at de mener, at politiets kræfter bliver brugt på meningsløse opgaver bestemt af politikere.

I en artikel i Jyllands-Posten tidligere i oktober uddybede 30-årige Oscar Rasmussen sin kritik. Her fortalte han blandt andet om “nytteløse vagter” ved grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse.

– Det er svært at sidde i en patruljebil og bare kigge ud på en mark med græssende får ved grænsen, mens man ved, at kolleger på politistationerne er maksimalt pressede med store sagsbunker og et presset beredskab, sagde han til avisen tidligere i oktober.

13. oktober blev den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland forlænget med yderligere seks måneder.

Danmark har haft en midlertidig grænsekontrol mod Tyskland siden 2016.

Til Jyllands-Posten siger Peter Hummelgaard, at han godt kan forstå, at den enkelte betjent hellere vil lave andre opgaver end at stå fysisk ved grænsen.

– Men der er mange væsentlige og reelle politiske årsager til, at vi opretholder grænsekontrollen, siger han.

/ritzau/

Andre læser også