AVIZ

Jesper Jensen forlænger og bliver fuldtidslandstræner

EM i kvindehåndbold, finalen: Danmark møder Norge
EM i kvindehåndbold, finalen: Danmark møder Norge (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)EM i kvindehåndbold, finalen: Danmark møder Norge (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Landstræneren har sat sin underskrift på en ny kontrakt, der løber til 30. juni 2026, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at Jensen fra sommeren 2024 bliver landstræner på fuld tid, når hans nuværende kontrakt med Team Esbjerg udløber.

Siden sin tiltrædelse hos Dansk Håndbold Forbund for tre år siden har han haft en dobbeltfunktion som både klub- og landstræner.

– Da vi ansatte Jesper, var det med en ambition og et ønske om at føre kvindelandsholdet helt op og tilbage i toppen af international håndbold, siger DHF’s sportschef, Morten Henriksen, i pressemeddelelsen.

– Og de resultater, som Jesper sammen med resten af teamet har skabt, kan vi kun være tilfredse med. Derfor er vi selvfølgelig utroligt glade for, at han fortsætter som landstræner.

Jesper Jensen har haft ansvaret for kvindelandsholdet i tre slutrunder og har nået semifinalen hver gang.

Ved EM i 2020 blev Danmark nummer fire. Årets efter fik holdet bronze ved VM, inden det blev til sølv ved EM i november efter et snævert finalenederlag til Norge.

Landstræneren er glad for forlængelsen og ser frem til at få ro til at koncentrere al sin arbejdstid om landsholdet.

– Vi er gået på nogle kompromiser hjemme i familien gennem de seneste år og er enige om, at nu er tiden kommet til, at vi snart skal have en mere normal hverdag igen, og det glæder jeg mig til.

– Så jeg tror på, at det er det helt rigtige tidspunkt at stoppe i Esbjerg til næste sommer og lægge al min tid i de rigtigt spændende opgaver, der venter med landsholdet, siger Jesper Jensen i pressemeddelelsen.

Ved siden af forlængelsen med landstræneren fortsætter DHF også samarbejdet med assistenttræner Lars Jørgensen og team manager Christina Roslyng.

/ritzau/

Andre læser også