AVIZ

De første Leopard 2-kampvogne ankommer til Ukraine

FILE PHOTO: Polish army soldiers atop their Leopard 2A4 tank after live firing exercise in Zagan
FILE PHOTO: Polish army soldiers atop their Leopard 2A4 tank after live firing exercise in Zagan (Kacper Pempel/Reuters)

Det oplyser Polens forsvarsminister, Mariusz Blaszczak, fredag ifølge Reuters.

Polen har lovet at sende i alt 14 af de avancerede kampvogne til nabolandet Ukraine for at styrke Ukraines position i krigen mod Rusland.

En række lande har varslet, at de vil sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine. Polen er det første land, der har sendt kampvognene afsted.

Meddelelsen kommer, samme dag som Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, er på besøg i Kyiv.

Også Polens præsident bekræfter leveringen af Leopard 2-kampvogne. Det gør han under et møde i Polens nationale sikkerhedsråd i Warszawa.

– Premierministeren kunne ikke være her. Han tog til Kyiv med Leopard-kampvogne, hvilket er den første sending, der er leveret til Ukraine, siger præsident Andrzej Duda ifølge Reuters.

Polen har presset på, for at Ukraines allierede kan få lov at levere Leopard 2-kampvogne til Ukraine. Det har krævet en godkendelse fra Tyskland, som producerer de eftertragtede kampvogne.

Den godkendelse kom i slutningen af januar.

Det fremgår ikke, hvor mange af de 14 Leopard 2-kampvogne, som Ukraine foreløbig har modtaget fra Polen.

Det er også uklart, om kampvognene er nået frem til Ukraine fredag eller på et tidligere tidspunkt. Men selve annonceringen falder i hvert fald på et symbolsk tidspunkt. Nemlig præcist ét år efter Ruslands invasion af landet.

/ritzau/

Andre læser også