AVIZ

EU inviterer Israel og palæstinensisk selvstyre til hastemøde

PALESTINIAN-POLITICS-DIPLOMACY

Det skriver han på det sociale medie X.

Mandag meldte udenrigschefen ud, at han indkaldte EU-landenes udenrigsministre til hastemøde for at drøfte situationen i Israel og Gaza.

Det Palæstinensiske Selvstyres udenrigsminister repræsenterer de palæstinensiske myndigheder på Vestbredden og ikke den militante palæstinensiske bevægelse Hamas, som i lørdags indledte et angreb på Israel.

Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), deltager også i mødet på en videoforbindelse.

Den ungarske EU-kommissær for naboskab og udvidelse, Olivér Várhelyi, skrev mandag på det sociale medie X, at EU-Kommissionen havde suspenderet alle betalinger til Det Palæstinensiske Selvstyre.

Senere på dagen kom der dog en anden melding fra EU-Kommissionen, nemlig at EU vil foretage et gennemsyn af udviklingsbistanden til Det Palæstinensiske Selvstyre, men vil fortsætte hjælpen til nødstedte palæstinensere.

I en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen blev det desuden understreget, at der ikke er tale om at suspendere udbetalinger, da der ikke var nogen planlagt i den nærmeste fremtid.

Samtidig meddelte EU-kommissær Janez Lenarcic, at “EU’s humanitære støtte til palæstinensere vil fortsætte, så længe det er nødvendigt”.

EU-landene er dog tilsyneladende ikke helt på linje i forhold til at fortsætte deres egen økonomiske støtte til palæstinenserne.

Østrig meldte mandag ud, at det indstiller støtten til humanitære projekter i de besatte palæstinensiske områder som følge af Hamas’ angreb på Israel.

Spanien og Frankrig mener, at det er nødvendigt at fortsætte støtten til den palæstinensiske civilbefolkning.

/ritzau/AFP

Andre læser også