AVIZ

FC Midtjylland får portugisiske prygl i Europa League

Europa League: FC Midtjylland - Sporting Lissabon
Europa League: FC Midtjylland - Sporting Lissabon (Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

På hjemmebanen i Herning tabte midtjyderne med 0-4 til Sporting, efter at de to klubber for en uge siden spillede 1-1 i Lissabon.

Håbet om at nå ottendedelsfinalerne begyndte så småt at smuldre efter 20 minutter, da gæsternes midterforsvarer Sebastian Coates headede Sporting i front efter klumpspil foran FCM-målet.

Et hjørnespark endte i det tætbefolkede FCM-felt, hvor Oliver Sørensen forsøgte at skærme bolden, men midtbanespilleren kunne ikke hindre en portugisisk afslutning.

Henrik Dalsgaard fik i første omgang dirigeret det lumske skud fra Jeremiah Juste op på underkanten af overliggeren. Den sprang dog lige ud til uruguayanske Coates, der headede Sporting på 1-0.

Da Paulinho lidt senere fik to advarsler for to frispark inden for to minutter, var midtjyderne i undertal i resten af kampen.

Opgaven virkede næsten umulig, da Sportings Pedro Gonçalves umiddelbart efter pausen øgede til 2-0.

Målet faldt igen efter et hjørnespark, der denne gang endte et stykke ude i feltet. Her blev Goncalves’ første afslutning blokeret, inden han drejede bolden i mål ved den fjerne stolpe.

Med et kvarter tilbage øgede Goncalves også til 3-0 på et afrettet skud fra kanten af feltet. Jonas Lössl i FCM-målet kunne intet stille op, efter at afslutningen havde snittet Kristoffer Olsson på vejen.

Det endte med en rigtig grim snitter for FCM, da Stefan Gartenmann kort før tid ville spille bolden tilbage til Lössl, der dog havde forladt målstregen. Derfor trillede bolden stille og roligt i eget net. Dermed 4-0 til Sporting.

Det begyndte anderledes lovende på MCH Arena, hvor tilskuerne på en tifo mindede deres helte om, at de kunne skrive klubhistorie, hvis de kunne booke billetten til ottendedelsfinalerne.

Det første opgør i Lissabon havde skabt tro på, at det var muligt at avancere samlet.

Med hårdhed i duellerne og aggressivt pres fra hjemmeholdet virkede Sporting-spillerne i kampens indledning en anelse kyste i den midtjyske aftenkulde.

FCM havde både halve og hele chancer til at få den 1-0-føring, der kunne have skabt et andet kampforløb.

Brandvarme Gustav Isaksen, der mandag lavede et hattrick mod Viborg i Superligaen, virkede opsat og nærgående, men han fik for lidt ud af anstrengelserne.

Valdemar Andreasen på venstrekanten bidrog med et indlæg, der var ved at snige sig ind under overliggeren og give FCM føringen, men modstanderens målmand var vågen i situationen.

FCM kan trods torsdagens nedtur måske varme sig en smule ved, at det europæiske eventyr har bidraget med indtægter i omegnen af 60 millioner kroner.