AVIZ

25-årig mand er såret af skud syd for Stockholm

WEB_INRIKES

Det oplyser svensk politi på sin hjemmeside.

Manden er kørt på hospitalet med en ambulance, og ifølge politiet er han ved bevidsthed.

To mænd er blevet anholdt, fordi de mistænkes at stå bag drabsforsøg på den 25-årige. De to mænd blev pågrebet i en taxa klokken 1.38 natten til torsdag, oplyser svensk politi.

Bilen, som de to mænd blev pågrebet i, er blevet beslaglagt og skal nu undersøges. Også taxachaufføren er bragt til afhøring.

Skyderiet er det seneste i en række af skyderier i Sverige. Det tilskrives en eskalerende konflikt mellem kriminelle bander flere steder i landet.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, har derfor meddelt, at regeringen har valgt at inddrage Forsvaret i kampen mod den igangværende “voldsbølge”.

– Den voldsbølge, vi ser, er uden fortilfælde i Sverige og Europa, og intet andet land har en situation som den, vi ser i Sverige. Politiet kan ikke gøre alt selv, sagde statsministeren på et pressemøde i sidste uge.

Den svenske regering vil derudover også øge antallet af kameraer og give politiet flere muligheder for at overvåge med droner.

Det sagde Sveriges justitsminister, Gunnar Strömmer fra Moderaterna, tidligere på uden ifølge SVT.

Blandt andet skal politiet kunne anvende ansigtsgenkendelse for at identificere bandemedlemmer, sagde han.

Fra november 2016 til september 2023 er 312 personer blevet skuddræbt i Sverige – heriblandt 48 teenagere. Det viser tal fra politiet ifølge Sveriges Radio.

Der findes ikke en lignende opgørelse for Danmark, men til sammenligning var der i 2022 otte skuddrab i Danmark.

Alene i september i år har bandemedlemmer i Sverige dræbt 11 personer, herunder flere tilfældige personer. Det gør september til den måned med flest drab siden december 2019.

/ritzau/

Andre læser også