AVIZ

Partier savner klima- og velfærdshandling i statsministertale

Radikale Venstres landsmøde 2023 Politisk leder Martin Lidegaard holder landsmødetale mm.

Det gælder blandt andet klima og velfærd.

En af dem er De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard:

– Jeg var ked af, at der ikke var flere konkrete svar. Jeg synes jo, at en statsminister skal kunne lidt mere end at ringe til “Sara & Monopolet”, når det handler om at få gang i den grønne omstilling.

Han henviser til, at Mette Frederiksen i sin tale kom ind på opsætningen af vindmøller, som hun kaldte et dilemma med forskellige hensyn og formulerede en henvisning til radioprogrammet “Sara & Monopolet”, uden at hun kom nærmere ind på konkrete løsninger.

Lidegaard roser dog statsministeren for ambitionen i folkeskolen, hvor regeringen agter at sløjfe ni ud af ti bindende og vejledende mål.

Pelle Dragsted, politisk ordfører for Enhedslisten, siger, at mange danskere nok sidder tilbage med en række ubesvarede spørgsmål:

– Først og fremmest: Hvad vil regeringen gøre ved den kæmpe velfærdskrise, som vi har? Det er lige nu, kommunerne skærer ned, og ældre mennesker kun kan få gjort rent hver tredje uge.

Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti, savner ligeledes konkret handling på velfærden:

– Der er nogle helt åbenlyse ting, statsministeren viger udenom.

– Jeg tror, det er fem ud af seks kommuner, der i øjeblikket skærer ned på kernevelfærden. Det burde for en socialdemokratisk regering være noget af det vigtigste, siger han.

Det var dog ikke sådan, at Mette Frederiksen ikke nævnte velfærd i sin tale. Hun fastslog, at regeringen har tænkt sig “at bruge markant flere penge i velfærden”.

Men hun advarede om, at den politiske debat bliver for forsimplet. Hun anerkendte, at der sker besparelser i kommunerne, men det skyldes blandt andet hensynet til inflationen, lød det.

/ritzau/

Andre læser også