AVIZ

Polske gader tæt pakket med demonstranter mod regeringen

APTOPIX Poland Election Opposition

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Landets tidligere premierminister og leder af det midtersøgende oppositionsparti PO, Donald Tusk, har i dele af demonstrationen gået forrest.

– Når jeg ser disse hundredvis af smilende ansigter, har jeg en god fornemmelse af, at vi står foran et gennembrud i vores hjemlands historie, lød det fra Tusk til masserne under en tale ved demonstrationen.

Det skriver nyhedsbureauet TT, der også citerer en af byens talsmænd Monika Beuth for, at der er omkring en million mennesker samlet i hovedstaden.

Hun kalder demonstrationen den “største i Warszawas historie”.

Meldingen er dog en anden fra den offentlige tv-station TVP, som citerer politiet for, at der har været 100.000 deltagende. Reuters skriver, at uafhængige medieobservatører kalder TVP regeringens “mundstykke”.

Protesterne kommer, to uger før der i efteråret skal holdes valg i Polen.

Oppositionen håber ved det kommende polske valg at kunne sætte en stopper for næsten otte års nationalistisk styre i Polen.

Reuters skriver, at de seneste meningsmålinger tyder på, at PiS-regeringen kan vinde valget, men må kæmpe for at danne et flertal midt i utilfredshed over stigende leveomkostninger.

Flere ved demonstration lader både polske og EU-flag vaje i luften.

/ritzau/

Andre læser også