AVIZ

Hvad er hosting?

Hosting er en service, der tillader individuelle eller virksomheder at placere et website eller en webside på internettet. En webvært, eller hosting-udbydere, er en virksomhed, der leverer de teknologier og tjenester, der er nødvendige for, at websitet eller websiden kan vises på internettet. Websiderne lagres eller “hostes” på specielle computere kaldet servere.

Typer af hosting

Der findes flere forskellige typer af hosting, heriblandt delt hosting, virtual private server (VPS), dedikeret server og cloud hosting.

1. Delt hosting

I en delt hosting-miljø deler flere websites samme serverressourcer, herunder RAM og CPU. Denne form for hosting er bedst for hjemmesider med lav trafik, nybegyndere som ønsker at hoste en simpel hjemmeside, eller virksomheder på et budget.

2. Virtual Private Server (VPS)

VPS hosting er en type hosting, der bruger virtualiserings teknologi til at give dig dedikerede (private) ressourcer på en server med flere brugere. Det er en mere sikker og stabil løsning end delt hosting, hvor du ikke får en dedikeret server plads. Dog er det mindre omkostningskrævende end at have en dedikeret server.

3. Dedikeret server

Ved en dedikeret hosting service, dedikeret server, eller administreret hosting service er det en form for internet hosting, hvor klienten lejer en hel server, som ikke deles med nogen. Denne type hosting er langt mere fleksibel end delt hosting, da organisationerne har fuld kontrol over serverne, herunder valget af operativsystem, hardware mm.

4. Cloud hosting

Cloud hosting er i princippet samme setup som VPS: med dit websted på en server, der er parret med andre websteder. Men i stedet for at være på en enkelt fysisk server, er dit websted på en virtuel partition af flere servere. Din hjemmeside er sikret mod lokale problemer, der kan opstå med de andre websteder, og skalerbarheden er uendelig i modsætning til et VPS-setup.

Hvor kan man købe hosting?

Hosting kan købes hos en lang række forskellige virksomheder. Når du vælger en hosting-udbyder, er det vigtigt at tage højde for ting som pris, oppetid, kundeservice og hvilke funktioner, der tilbydes. Man kan købe hosting hos en dansk hosting-udbyder, hvis man ønsker at have sin hjemmeside på en dansk server.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvordan vælger jeg den rette hosting tjeneste?

Svar: Det afhænger meget af dine behov. Har du brug for at hoste en simpel blog, vil delt hosting sandsynligvis være tilstrækkeligt. Har du derimod et stort firma med et massivt website, er en dedikeret server eller cloud hosting sandsynligvis bedre.

Spørgsmål: Er det bedre at have sin hjemmeside på en dansk server?

Svar: Det kan være en fordel at have sin hjemmeside på en dansk server, hvis størstedelen af dine brugere er i Danmark. Det kan gøre din hjemmeside hurtigere for danske brugere.

Andre læser også