Det viser en undersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI), som har kigget på sammenhængen mellem smitte med covid-19 og risikoen for indlæggelse med andre sygdomme i tiden efter.
Det skriver SSI i en pressemeddelelse.
– Vi fandt ingen grund til bekymring. Der var ikke flere indlæggelser med andre infektionssygdomme efter smitte med covid-19 end forventet, udtaler professor og afdelingschef Anders Hviid, der har ledet undersøgelsen.
– Tværtimod så det ud til, at der overordnet set var lidt færre, siger han.
Infektionssygdomme er eksempelvis influenza, lungebetændelse og blodforgiftning.
Forskerne har også undersøgt, hvilken rolle vaccination kan spille, når det kommer til at blive ramt hårdt af andre sygdomme i tiden efter covid-19.
Her observerede de, at den lille gruppe af borgere, der ikke har fået nogle covid-19-vacciner, havde en øget risiko for indlæggelse med influenza og alvorlige infektioner.
Omvendt havde de booster-vaccinerede danskere generelt de laveste risici.
– Vi ser endnu en gang, at selv om vi ikke kan forhindre smitte fuldstændigt med vaccinerne, så er de såkaldte gennembrudsinfektioner mildere. Vores resultater tyder på, at dette ikke kun gælder for den akutte covid-19-sygdom, men også for de mulige post-akutte skadevirkninger, der har med immunforsvaret at gøre, siger Anders Hviid.
Forskerne har fulgt 2,4 millioner danskere på 50 år og over fra januar 2021 til december 2022. Her blev knap en million smittet med covid-19.
Efter at den akutte covid-19-sygdom var overstået, opgjorde forskerne, hvor mange der var indlagt med andre infektionssygdomme i tiden efter sammenlignet med dem, der ikke var smittet.
I undersøgelsen er der analyseret 78.246 indlæggelser med infektionssygdomme.
/ritzau/
Andre læser også