AVIZ

Rocker sigtes i kæmpe sag om skydevåben

UZI PISTOL MASKINPISTOL

Det er resultatet af et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Københavns Politi skrev tidligere torsdag på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, at mændene er en del af rocker-/bandemiljøet. Ifølge Ekstra Bladet er mindst den ene af mændene fra rockergruppen Hells Angels.

Ifølge sigtelsen handler det om våben, som de skal have rådet over mellem 11. september 2020 og 18. november 2020.

Politiet skriver i sigtelsen, at mændene har været i besiddelse af i alt fire pistoler af forskellige mærker.

Derudover havde mændene ifølge politiet en række signal- og gaspistoler, som var ombygget, så de kunne skyde med skarpt.

Nogle af de signalpistoler, som sagen handler om, var det dog ikke lykkedes at ombygge.

Det er også beskrevet i sigtelsen, at mændene lå inde med to maskinpistoler af mærkerne UZI og SIG samt en AK-47 automatriffel.

Alle tre mænd – som er henholdsvis 35, 36 og 38 år – blev anholdt onsdag. Den ene på en adresse på Amager, og de andre to blev anholdt i fængslet. Den ene afsoner en dom, mens den anden i forvejen er varetægtsfængslet.

To pistoler blev fundet af politiet i en VW Passat på Amager. De lå i et hemmeligt rum i bagagerummet, fremgår det af sigtelsen mod to af mændene.

Sagen er tilsyneladende en udløber af efterforskningen mod en uddannet bøssemager fra Hvidovre. Han blev i foråret af Østre Landsret idømt fængsel i otte år for ulovlige skydevåben.

De tre nægter sig alle skyldige.

Grundlovsforhøret blevet holdt for lukkede døre, og der blev nedlagt navneforbud i sagen.

/ritzau/

Andre læser også