AVIZ

Datter af fængslet aktivist nægtes indrejse til Bahrain

Britain Bahrain

Det skriver Tim Whyte, som er generalsekretær hos Mellemfolkeligt Samvirke Actions Aids. Han befinder sig sammen med Maryam al-Khawaja i den britiske lufthavn Heathrow.

– Vi er alle blevet nægtet boardingkort i London. British Airways siger, at de har fået en direkte ordre fra de bahrainske myndigheder til at nægte os at stige om bord på flyet, skriver han i en sms til Ritzau.

I en video på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter, fortæller Maryam al-Khawaja, at hun er “utrolig skuffet” over, at hun ikke kan komme til Bahrain og se sin far.

– Det kunne have været den sidste gang, jeg ser min far, siger hun meget berørt i videoen.

62-årige Abdulhadi al-Khawaja er dansk statsborger og har siddet fængslet i Bahrain i over 12 år.

I 2001 rejste han til Bahrain efter at have boet 12 år i Danmark. Ti år efter ledte han fredelige demonstrationer for en demokratisering af landet.

I den forbindelse blev han anholdt. Efter to måneder i en isolationscelle blev Abdulhadi al-Khawaja idømt livsvarigt fængsel af en bahrainsk domstol.

Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket flere gange for at protestere mod sin anholdelse og forholdene i fængslet. En af dem varede 110 dage. Det fortalte Maryam al-Khawaja til Amnesty i 2022.

Samtidig har hun udtalt, at hendes far har kroniske smerter på grund af tortur og brutal vold i fængslet.

/ritzau/

Andre læser også