AVIZ

Amerikanerne er delte over kongresundersøgelse af Joe Biden

U.S. President Joe Biden delivers remarks on his economic agenda at Prince George''s Community College in Largo, Maryland

Det viser en rundspørge, som er foretaget af nyhedsbureauet Reuters og analyseinstituttet Ipsos.

Godt en tredjedel er imod en kongresundersøgelse, mens lidt under en fjerdedel svarer, at de ikke er helt sikre.

I alt 4413 amerikanere er mellem den 8. og 14. september blevet spurgt, om de mener, at Kongressen bør iværksætte en undersøgelse af sagen om Joe Biden.

Det hører derfor med til historien, at en del af de adspurgte er blevet spurgt, før formanden for Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, tirsdag gik på talerstolen og sagde, at man havde besluttet at iværksætte en efterforskning.

Den politiske splittelse i det amerikanske samfund giver sig på ny til kende i rundspørgen.

Blandt selverklærede demokrater var det således kun 18 procent, der støttede undersøgelsen, mens det hos selverklærede republikanere var 71 procent, der bakkede op om den.

Blandt folk, der ikke bekendte sig til en af de to store partier, var det mere delt. Her støttede 38 procent undersøgelsen, mens 30 procent var imod. De resterende var ikke helt sikre.

Joe Bidens søn Hunter har været involveret i en lang række forretningsaktiviteter i udlandet. Han har desuden kæmpet med afhængighed af både alkohol og stoffer.

Torsdag blev han formelt tiltalt for at have narret en våbenhandler til at sælge ham en pistol. Det er første gang, at en person er blevet tiltalt, mens vedkommendes forælder har siddet i embedet som USA’s præsident.

Flere republikanske parlamentarikere mener, at Joe Biden har kendt til sin søns muligvis lyssky forretninger. De har dog ikke fremvist noget bevis for det endnu.

/ritzau/Reuters

Andre læser også