Det skriver arrangøren i en pressemeddelelse.
Artur Kazaritski var oppe imod tre andre stjernekokke:
Køkkenchef på Hotel Nordlandet i Allinge Anne Bruun Jessen, køkkenchef på Restaurant FZN i Dubai Torsten Vildgaard samt køkkenchef på Restaurant Under i Norge Nicolai Ellitsgaard.
De blev henholdsvis nummer to, tre og fire i årets konkurrence.
Det var en glad vinder, der efterfølgende blev begavet med en præmiecheck på 40.000 kroner.
– Jeg er meget glad. Det betyder enormt meget for mig, for jeg har været oppe mod nogle fantastiske kokke, siger Artur Kazaritski.
De fire deltagere skulle hver lave og præsentere en forret og en hovedret.
Forretten skulle laves ud fra en “mystery box”, hvis indhold først blev afsløret på konkurrencedagen.
I hovedretten var ingredienserne derimod kendt på forhånd, og der skulle blandt andet indgå kalvebovklump og minimum en grøntsag.
Dommerteamet bestod i år af Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, Nicolaj Nørregaard fra Restaurant Kadeau og Rasmus Munk fra Restaurant Alchemist.
Dommerne bedømmer serveringerne ud fra kategorierne smag, udseende og etikette.
Derudover kan dommerne give bonuspoint, når deltagerne bruger råvarer eller teknikker, der knytter sig til Bornholm.
Konkurrencen fandt lørdag sted på havnen i Gudhjem, der med fuldt blus på solen viste sig fra sin bedste side.
Kokkekonkurrencen arrangeres i samarbejde med TV 2 Bornholm.
/ritzau/
Andre læser også