AVIZ

Nordkorea følger trussel op med årets første missiltest

SKOREA-NKOREA-POLITICS
SKOREA-NKOREA-POLITICS (Anthony Wallace/Ritzau Scanpix)

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sydkoreas væbnede styrker og den japanske kystvagt har begge bekræftet den nordkoreanske missiltest. Missilet var angiveligt i luften i mere end en time, før det landede i havet mellem Nordkorea og Japan.

Den relativt lange flyvetid indikerer, at missilet var et af Nordkoreas største.

Lørdagens missiltest er Nordkoreas første siden en test den 31. december 2022. Her blev tre kortdistancemissiler affyret.

Testen på nytårsaftensdag afrundede et år, hvor Nordkorea affyrede flere missiler end nogensinde. Den amerikanske avis The New York Times har opgjort antallet af nordkoreanske missilaffyringer i 2022 til tæt på 100.

Lørdagens missiltest er udført, dagen efter at Nordkorea sendte en kraftig advarsel til USA og Sydkorea. Det skriver Reuters.

USA og Sydkorea har planer om at udføre snarlige militærøvelser.

Det vil Nordkorea gengælde med et “hidtil uset vedholdende og stærkt” modsvar, lød det fredag fra den nordkoreanske regering.

Japans premierminister, Fumio Kishida, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Nordkoreas missil lørdag landede i Japans eksklusive økonomiske zone.

Det betegner et havområde, hvor en kyststat har eneret på at udnytte de naturressourcer, som er i havet, på havbunden og i undergrunden.

Blandt de missiler, som Nordkorea affyrede i 2022, var flere interkontinentale missiler. De har rækkevidde til at ramme alle steder i USA.

/ritzau/

Andre læser også