AVIZ

Morten Bødskov bliver igen barselsvikar for Nicolai Wammen

Folketingets afslutningsdebat
Folketingets afslutningsdebat (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

– Den 5. juni går jeg på forældreorlov med Frederik, og jeg glæder mig rigtig meget til at have tid sammen med den lille gut.

– Frederik og jeg ønsker jer alle en dejlig sommer. Til august er jeg igen tilbage i Finansministeriets røde bygning, skriver Wammen selv på Facebook, hvor han på et billede sidder med sin søn.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) bliver fungerende finansminister i perioden.

– Erhvervsministeren vil i samme periode varetage finansministerens roller i en række regeringsudvalg, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er ikke en uvant situation for Morten Bødskov at skulle træde ind i Finansministeriet som barselsvikar for Nicolai Wammen.

Morten Bødskov gjorde det samme fra december 2020 til februar 2021, da han var skatteminister.

Nicolai Wammen blev i november sidste år far til en dreng.

Det skete kort tid efter folketingsvalget i samme måned.

Af samme årsag kunne Nicolai Wammen ikke være til stede ved alle møder under regeringsforhandlingerne, som i december endte med dannelsen af SVM-regeringen.

– I de kommende dage vil jeg være sammen med familien, og så vender jeg på et tidspunkt tilbage til møderne med partierne.

– Jeg vil samtidig glæde mig helt vildt til på et senere tidspunkt at tage forældreorlov med Frederik, som jeg gjorde det med Christian.

– Forældreorloven med Christian var ganske enkelt en af de bedste beslutninger i mit liv, og jeg glæder mig til at få samme oplevelse med Frederik, skrev Nicolai Wammen i november på Facebook.

/ritzau/

Andre læser også