AVIZ

Wagner-chef afviser russiske meldinger om fremgang i Bakhmut

RUSSIA-UKRAINE-CONFLICT-WAGNER
RUSSIA-UKRAINE-CONFLICT-WAGNER (Handout/Ritzau Scanpix)

Det skriver Institut for Krigsstudier (ISW) i Washington D.C. i sin nyeste opdatering onsdag aften amerikansk tid.

Han kritiserer i samme ombæring forsvarsministeriet for fejlagtigt at portrættere russiske retræter som, at landets styrker skulle have indtaget nye positioner.

ISW skriver yderligere, at Ukraines viceforsvarsminister, Hanna Maljar, hævder, at Ukraine rykker frem ved uspecificerede områder på byens flanker.

Det samme sagde en talsmand fra den ukrainske hær onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Vi er i gang med en succesfuld defensiv manøvre (og, red.) modoffensiver, og i løbet af dagen er vores styrker rykket op mod 500 meter frem i visse områder, lød det.

Til gengæld siger talsmanden, at han ikke ser nogen indikationer på, at de russiske styrker er ved at løbe tør for ammunition.

Det er ellers noget, Jevgenij Prigozjin i lang tid har hævdet.

– Fjenden vil overtage byen efter forgodtbefindende med brug af alle systemer og kalibre, sagde talsmanden.

– De flytter nye styrker (til Bakhmut red.), primært faldskærmssoldater, i et forsøg på at opnå en eller anden form for midlertidig succes.

Byen på engang 70.000 indbyggere er blevet centrum for kampene.

Den russiske regering ser Bakhmut som et springbræt til at indtage resten af Ukraines østlige Donbas-region på grænsen til Rusland.

Jevgenij Prigozjin siger tilsyneladende selv ifølge Reuters, at Ukraine nu har fordelen i Bakhmut.

– Til trods for det faktum at fjenden kun har få procentdele af territoriet i Bakhmut, så virker det ikke muligt at omringe fjenden, siger han.

– Som et resultat af fjendens fremskridt … Er russiske faldskærmssoldater rykket frem i positioner, der er fordelagtige for fjenden.

/ritzau/

Andre læser også