Det siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).
Han er tirsdag til møde med sine europæiske kolleger i Bruxelles. Her har ministrene diskuteret EU-Kommissionens forslag til den såkaldte Media Freedom Act.
– Lovgivningen bevæger sig i den rigtige retning. Den danske public service-model vil ikke blive berørt, og Pressenævnets frie og uafhængige status bibeholdes, siger Jakob Engel-Schmidt.
Media Freedom Act har til formål at styrke pressefriheden og mediernes forhold i EU. Særligt i nogle østeuropæiske lande har journalistikken trange kår.
Loven kan dog ende med at skade mediebrancherne i de lande, hvor pressefriheden i forvejen trives, har advarslen lydt fra blandt andet Danmark.
– Mediefrihedsloven vil kunne ødelægge den danske medietradition. Alt det gode, vi har i Skandinavien og i store dele af EU, må ikke blive ødelagt i forsøget på at sikre journalistisk frihed i dele af Østeuropa, siger kulturministeren tirsdag.
Det er anden gang inden for kort tid, at han er i Bruxelles. Senest var i begyndelsen af maj, hvor han holdt møder med nøgleaktører for at påvirke forslaget til mediefrihedsloven.
Dengang havde han store bekymringer med i bagagen, men de er blevet mindre efter dagens ministermøde, siger Jakob Engel-Schmidt.
Der er dog fortsat en række forhold, der giver anledning til panderynker.
Det er blandt andet forslaget om et europæisk medieråd.
– Vi ønsker fra dansk side, at medierådet bliver adskilt fra EU-Kommissionen, så man sikrer rådets uafhængighed. Derudover skal medierådets udtalelser være vejledende, og det skal have fokus på de lande, hvor der faktisk er problemer med pressefrihed, siger Jakob Engel-Schmidt.
Ministrenes diskussion tirsdag er den sidste, før medlemslandene skal finde til enighed om en fælles position. Det forventes at ske inden sommer i kredsen af EU-ambassadører.
Derefter kan forhandlinger med EU-Parlamentet begynde.
/ritzau/
Andre læser også