AVIZ

Sommelier fra Geranium er kåret til Danmarks bedste

Danmarksmesteren i Sommelierer kåres
Danmarksmesteren i Sommelierer kåres (Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Det er sket ved DM i Sommelier, som er blevet afholdt i samarbejde med Nimb og Dansk Sommelierforening. Konkurrencen er løbet af stablen i Nimbs lokaler i Axelborg i København.

Andrea Saka var oppe imod Jakub Filipek fra Formel B og Ketil Sauer fra Sauer Vin.

– Det er marginalerne, der gør det, siger Christian Aarø, der er præsident for Dansk Sommelierforening og en del af dommerpanelet.

– De er oppe i nogle opgaver, som de mestrer rimelig godt, men der hvor man specielt kan skille sig ud, er blandt andet på blindsmagningen af to vine, hvor man mundtligt skal beskrive, hvad man smager. Der ramte han en af vinene helt perfekt.

En sommelier er en fransk betegnelse for en specialuddannet vintjener. En sommeliers hovedopgave er at sammensætte vin og mad samt at give anbefalinger herom.

I alt deltog 15 kandidater i konkurrencen. Den begyndte klokken 10.00 mandag med en optagelsesprøve til finalen i DM i Sommelier.

Optagelsesprøven bestod i en en skriftlig del, hvor kandidaterne skulle svare på 60 spørgsmål. Derefter stod den på blindsmagning, hvor de skriftligt skulle beskrive tre vine og tre gange spiritus.

De tre bedste kandidater fik en plads i finalen.

/ritzau/

Andre læser også