AVIZ

Legeonkel misbrugte i årevis naboens og en vens søn

Anholdte for drab på Mia Skadhauge Stevn fremstilles i grundlovsforhør
Anholdte for drab på Mia Skadhauge Stevn fremstilles i grundlovsforhør (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Men i hjemmet forgreb den i dag 51-årige mand sig også på drengene. Det har Retten i Aalborg afgjort og idømt manden fire et halvt års fængsel for misbrug og voldtægter. Det skriver Nordjyske.

Manden købte i 2009 et hus i Himmerland, og samme år begyndte overgrebene på vennens søn og naboens søn. De var henholdsvis 9 og 15 år, da det begyndte, og de seksuelle overgreb fandt sted frem til 2020.

Overgrene fandt sted i den 51-åriges hus, hvor drengene jævnligt kom, fordi manden var en slags legeonkel for dem, skriver Nordjyske.

Manden har selv nægtet sig skyldig i misbrug og voldtægter. Han har medgivet, at der er sket seksuelle handlinger mellem ham og drengene, men den 51-årige har forklaret, at de seksuelle forhold var gensidige.

Sagen begyndte at rulle i 2022, da den yngste af de to gik til politiet.

Under sagen har manden også været tiltalt for overgreb på en tredje dreng, men anklagemyndigheden frafaldt anklagen, da forholdet ifølge Nordjyske var forældet.

Gerningstidspunktet skulle i dette tilfælde have været i 2004 – 20 dage før en lovændring, der ændrede forældelsesreglerne i overgrebssager, blev indført.

Det fremgår ikke, om den 51-årige har valgt at modtage dommen, eller om han anker den. Anker han den, vil Vestre Landsret skulle vurdere sagens beviser på ny.

/ritzau/

Andre læser også