AVIZ

Politiet anholder demonstranter inden kroning af kong Charles

Protests at the Coronation of King Charles III
Protests at the Coronation of King Charles III (Cathal Mcnaughton/Ritzau Scanpix)

Flere personer bag en protest mod det britiske kongehus er lørdag formiddag blevet anholdt i London forud for kroningen af kong Charles.

Det oplyser organisationen Republic på Twitter.

Republic står bag demonstrationen, som har været anmeldt på forhånd.

Ifølge mediet Sky News’ oplysninger er seks personer fra Republic blevet anholdt på vej til Trafalgar Square i den britiske hovedstad, hvor demonstrationen finder sted. Også Reuters skriver om seks anholdte.

Blandt de anholdte er lederen af Republic, Graham Smith.

Det bekræfter Republic på Twitter:

– Denne morgen blev Graham Smith og fem medlemmer af vores team anholdt. Hundredvis af plakater blev beslaglagt. Er dette demokrati?

Det fremgår endnu ikke, hvorfor de er blevet pågrebet af politiet.

Sky News har forsøgt at få en kommentar fra Scotland Yard – politiet i London – men foreløbigt uden held.

Kong Charles bliver kronet lørdag ved en officiel ceremoni i Westminster Abbey. Ceremonien begynder klokken 12.00 dansk tid.

Inden ceremonien kører kong Charles med karet gennem Londons gader sammen med sin hustru, Camilla.

Kroningen har sat London på den anden ende. Gaderne har i dagene op til været fyldt med kongetro briter, som håber at få et glimt af det britiske statsoverhoved, når han kører gennem byen.

Ifølge Sky News meddelte politiet i London onsdag, at det ville have en “ekstremt lav” tolerancetærskel over for demonstranter i forbindelse med fejringen af kong Charles’ kroning.

Kong Charles er Storbritanniens statsoverhoved, men har ingen politisk magt. Den politiske ledelse af landet ligger derimod hos premierminister Rishi Sunak og hans regering.

Medlemmerne af Republic og andre republikanere mener, at kong Charles skal erstattes af en demokratisk valgt statsleder.

/ritzau/

Andre læser også