AVIZ

Strategisk vigtig ukrainsk by er stort set tømt for civile

Ukrainian servicemen sit atop a BMP-2 infantry fighting vehicle on a road outside the frontline town of Bakhmut
Ukrainian servicemen sit atop a BMP-2 infantry fighting vehicle on a road outside the frontline town of Bakhmut (Stringer/Reuters)

Det oplyser ukrainske embedsmænd tirsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Russiske styrker har i flere måneder forsøgt at indtage den strategisk vigtige by, der ligger i Donetsk og før krigen havde omkring 70.000 indbyggere.

Soldater fra den private Wagner-gruppe er rykket frem mod Bakhmut fra både nord og syd for byen og truer nu at med at omringe den.

Alle forsyningslinjer til Bakhmut bliver udsat for beskydning, skriver dpa.

Pavlo Kyrylenko, der er ukrainsk militærguvernør i Donetsk, meddelte mandag til ukrainsk tv, at alle bør forlade byen. Dog vil man fortsat sørge for at sende forsyninger til de civile, der bliver i byen, understreger han.

Hvis russerne vinder kontrol over Bakhmut, vil de være tættere på at vinde kontrol over hele Donetsk. Det er et af Ruslands erklærede mål for krigen.

Det er snart et år siden, at Rusland invaderede Ukraine og satte gang i den største væbnede konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig.

Invasionen blev indledt i de tidlige morgentimer den 24. februar sidste år.

Efter længere tids opmarchering nær Ukraine meddelte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at han havde sat gang i en “særlig militær operation”.

Få minutter efter var der meldinger om eksplosioner i flere ukrainske byer.

I krigens indledning var der tale om en bred russisk offensiv, hvor blandt andet den ukrainske hovedstad, Kyiv, også var et mål.

Efter en måneds tid meddelte Rusland, at landets styrker ville trække sig fra blandt andet området omkring Kyiv. I stedet ville de russiske soldater primært fokusere deres kræfter på det østlige Ukraine.

/ritzau/dpa

Andre læser også