AVIZ

Op mod 30 meldes sårede i russiske missilangreb mod Ukraine

Aftermath of a Russian military strike in Pavlohrad
Aftermath of a Russian military strike in Pavlohrad (Dnipropetrovsk Regional Military/Reuters)

Russiske angreb har natten til mandag dræbt en person og såret tre andre – herunder et barn – i Kherson-regionen i det sydlige Ukraine.

Derudover er 25 personer blevet såret i forbindelse med et missilangreb i regionen Dnipropetrovsk i den østlige del af landet.

Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ukraine er natten til mandag blevet ramt af missilangreb flere steder i landet. Dog har luftforsvaret nedskudt 15 ud af 18 russiske missiler, oplyser det ukrainske luftvåben.

Ved angrebet i Dnipropetrovsk er mange bygninger blevet beskadiget.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er der i byen Pavlohrad sket skader på 19 villaer, 25 boligblokke og seks bygninger, der rummer skoler og børnehaver.

Situationen i Kherson har været intens det seneste døgn. Det fortæller Oleksandr Prokudin, der repræsenterer regionens militæradministration.

– I løbet af det seneste døgn udførte fjenden 39 beskydninger og affyrede 163 granater, siger Prokudin blandt andet ifølge AFP.

– Som en konsekvens af den russiske aggression døde en person, og tre andre, herunder et barn, blev såret, siger han.

Rusland kontrollerer dele af Kherson. Rusland erklærede efter en folkeafstemning sidste år i september, at regionen havde løsrevet sig fra Ukraine og tilsluttet sig Rusland.

Det samme skete med Donetsk, Luhansk og Zaporizjzja.

Folkeafstemningerne om, hvorvidt de fire regioner skulle høre til Rusland, blev dog kritiseret for at være utroværdige og manipulerede.

Foruden Kherson og Dnipropetrovsk er der natten til mandag rettet angreb mod Kyiv. Alle missiler blev her skudt ned af Ukraines luftforsvar, oplyser de ukrainske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Få dage inden mandagens angreb – natten til fredag – var Ukraine mål for en stribe russiske missilangreb, som kostede mindst 25 livet. Langt de fleste blev dræbt i byen Uman syd for hovedstaden Kyiv.

/ritzau/

Andre læser også