AVIZ

65-årig kvinde fra Rote Armee Fraktion anholdt i Berlin

FILES-COMBO-GERMANY-FARLEFT-RAF

Klette har været eftersøgt for væbnede røverier og drabsforsøg, oplyser anklagemyndigheden i den tyske hovedstad.

Anholdelsen kommer efter, at der for to uger siden blev vist en tv-udsendelse om gruppens forbrydelser i tv-serien “Aktenzeichen XY”, hvor politiet appellerede til offentligheden om at hjælpe med oplysninger om tre personer fra gruppen, som stadig er på fri fod. Politiet modtog over 250 tips efter udsendelsen.

Markus Heusler, som er anklager i sagen, bekræfter, at den anholdte kvinde er Klette. Hun tilhørte sammen med to andre medlemmer fra gruppen – Burkhard Garweg og Ernst-Volker Staub – RAF’s såkaldte tredje generation.

Andreas Baader og Ulrike Meinhof og andre fra gruppens første generation begik 33 drab på offentlige personer – embedsmænd, politifolk, erhvervsleder og amerikanske soldater – i 1970’erne. Og gruppen tog langt flere personer som gidsler.

Anklagerne mod Klette – og også mod Garweg og Staub, er relateret til to millioner euro, som blev røvet ved væbnede røverier og mindst et drabsforsøg.

Gruppen opløste sig selv i 1998 og sendte dengang et anonymt brev til nyhedsbureauet Reuters, hvori de tilbageværende medlemmer erklærede, at “byguerillaen RAF er nu historie”.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere