AVIZ

200 millioner endelig fordelt mellem fjernvarmepuljen og afkoblingsordningen

200 millioner endelig fordelt mellem fjernvarmepuljen og afkoblingsordningen
Kim Mortensen, Direktør i Dansk Fjernvarme

Pressemeddelelse

28.3.2023 18:19:13 CEST | Dansk Fjernvarme

Fjernvarmepuljen modtager 88 mio. kroner og afkoblingsordningen modtager 112 mio. kroner. Sådan fordeler de 200 mio. kroner fra Inflationshjælpsaftalen sig efter regeringen og et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om fordelingen.

– Fordelingen af de 200 mio. kroner falder på et tørt sted. De nye penge i fjernvarmepuljen vil sikre, at de ansøgninger, der blev sendt ind efter puljen løb tør for tre uger siden, kan godkendes, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Således er afkoblingsordningen nu på 254 mio. kroner, og fjernvarmepuljen er på 386 mio. kroner. Dansk Fjernvarme vurderer, at der potentielt kan være behov for en fjernvarmepulje på mellem 500 og 700 mio. kroner.

Fjernvarmepuljen vil løbe tør for midler igen. Fjernvarmeselskaber i hele Danmark er i gang med at projektere og udmønte kommunernes varmeplaner, hvor flere afhænger af støtte fra fjernvarmepuljen. Det er regeringen og Folketinget, der har ønsket en forceret udfasning af naturgas og tilsvarende udbygning af fjernvarmen. Derfor bør de også medvirke til at sikre, at det ikke er selskaberne og forbrugerne, der løber hele risikoen med fjernvarmeudrulningen. Det vil kunne undgås, hvis der er fuld opmærksomhed på, at puljen kan yde tilskud, siger Kim Mortensen.

Rekordmange på fjernvarme i 2022

En undersøgelse blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer viser en kraftig stigning i fjernvarmekunder i 2022. I alt kom der cirka 58.400 nye fjernvarmekunder i 2022, og det kan bevæge sig ind i 2023, hvis rammerne og værktøjerne sikrer tempoet.

– Det er overvældende så stor en efterspørgsel fjernvarmeselskaberne har set i 2022. Der har været tempo på, og det tempo kan meget vel fortsætte i 2023, hvis der er politisk fokus på at sikre rammerne for udfasningen af naturgas. Derfor ser branchen frem til etableringen af NEKST, som vil have en afgørende rolle i at, fjernvarmen er udrullet til danskerne i 2028, som der politisk er blevet vedtaget, siger Kim Mortensen.

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere