AVIZ

20 bandemedlemmer fremstilles for groft overfald på Christiania

Christiania dagen efter drab.
Christiania dagen efter drab. (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det skriver Ekstra Bladet, der er til stede ved grundlovsforhøret.

Københavns Politi skrev tidligere på dagen, at man havde anholdt 17 personer, der er sigtet for et groft overfald på Christiania. De anholdte mænd er i alderen 21-47 år.

En “større gruppe mørkklædte personer” gik den 29. april omkring klokken 19 ifølge politiet ind i Pusher Street på Christiania og overfaldt en 20-årig mand med slagvåben, spark og knivstik.

– Lige siden har vi efterforsket sagen intensivt, og vi er nu så langt, at vi mener at kunne knytte de anholdte til overfaldet, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Onsdagens anholdelser skete i samtlige politikredse på Sjælland, og der har været ransagninger på de adresser, hvor anholdelserne skete. Også et klubhus i Brøndby er blevet ransaget.

Her blev der ifølge politikredsen fundet en del effekter, der indgår i den videre efterforskning. Det er blandt andet flere kilo hash.

Efter overfaldet blev fem mænd anholdt i en bil i nærheden af Christiania. Efter endt afhøring blev de alle løsladt, men to af dem er blandt de 17 anholdte.

Yderligere en person blev anholdt på Christiana, men han har ikke været sigtet i sagen.

– Vi har sat temmelig meget ind på at finde frem til overfaldsmændene, for vi vil ikke acceptere den voldsparathed, som banderne udviser – hverken i eller uden for Pusher Street, siger Knud Hvass.

Ifølge Ekstra Bladet er de fremstillede mænd medlemmer af rockergruppen Comanches MC.

Samme medie skriver, at overfaldet bunder i en konflikt om en hashbod på Pusher Street mellem førnævnte gruppe og rockergruppen Hells Angels.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere