AVIZ

190.000 er flygtet fra deres hjem under bombardementer i Gaza

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

Det oplyser FN’s organisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten (UNRWA) i en opdatering tirsdag morgen.

Helt præcist er det 187.518 personer, der er flygtet fra deres hjem. Blandt dem har 137.500 søgt ly på skoler, der drives af FN i Gaza.

Der er tale om 83 FN-skoler.

Beboerne i Gaza er flygtet fra deres hjem, samtidig med at Israel har iværksat en storstilet militæroperation mod det, som israelsk militær beskriver som terrormål i den palæstinensiske enklave.

Konkret går Israel efter mål, der sættes i forbindelse med Hamas og en anden militant palæstinensisk organisation, Islamisk Jihad.

– Mens voldsomme luftangreb fortsætter, søger flere og flere internt fordrevne mennesker ly på UNRWA’s skoler, skriver UNRWA.

FN-organisationen understreger, at den gør alt, hvad den kan, for at skaffe basale fornødenheder til flygtningene.

– Men forholdene er svære, da nogle af tilflugtsstederne er overfyldte, og da der er begrænset adgang til drikkevand, oplyser UNRWA.

Beboerne i Gaza har ikke umiddelbart mulighed for at forlade området.

Det skyldes, at grænserne er lukket – både til Israel og til Egypten.

En talsperson for det israelske militær opfordrede tirsdag morgen palæstinensere i Gaza til at søge mod grænseovergangen til Egypten, men senere forlød det, at grænseovergangen var blevet lukket.

Natten til tirsdag har Israels luftvåben bombet 200 mål i områderne Rimal og Khan Younis i Gaza. Der er foreløbig ikke offentliggjort eventuelle dødstal, men billeder fra Gaza viser voldsomme ødelæggelser.

Omkring 700 palæstinensere har mistet livet i israelske luftangreb siden lørdag morgen. På den israelske side er flere end 900 blevet dræbt.

/ritzau/

Andre læser også