AVIZ

1700 sydøstjyske husstande risikerer langvarig strømafbrydelse

Sandersvig Strand: Sommerhusområder er hårdt ramt

Det skriver forsyningsselskabet Trefor El-net i en pressemeddelelse.

Selskabet forventer en række præventive strømafbrydelser i områder omkring Skærbæk Havn, Kolding Fjord og kysterne syd for fjorden.

– Hvis DMI’s prognoser holder stik, så vil vi være nødt til at afbryde strømmen i nogle områder, og lige nu vurderer vi, det vil ende med mellem 900 og 1700 afbrudte husstande og virksomheder, siger elforsyningsdirektør Per Sørensen.

Det er den forhøjede vandstand i blandt andet det sydlige Lillebælt, der risikerer at give problemer for kabelskabe og transformerstationer nær kysterne.

Områderne omkring Skærbæk Havn, Kolding Havn, Gl. Strandvej og Fjordvej, Gammel Ålbo Camping, Grønninghoved Strand, Binderup Strand og Bjert Strand er særligt udsatte i forhold til strømafbrydelser.

Men risikoen er der på hele kyststrækningen fra Fredericia til Hejlsminde, oplyser selskabet.

Borgerne bør forberede sig på strømafbrydelser, der varer mange timer – og nogle steder dage

Først når vandet trækker sig tilbage, kan selskabet begynde arbejdet med at genetablere strømmen.

– Vandet skal ud af anlæggene, som også skal renses og tørres, inden vi kan tilkoble afbrudte anlæg.

– Og så skal installationerne i de enkelte husstande også være klar igen. Det betyder mange timer uden strøm, og for nogle kan der i værste fald være tale om flere dage, siger Per Sørensen.

Han oplyser, at man forsøger beskytte udsatte transformerstationer med bigbags med sand og pumper for at holde vand væk fra de eltekniske anlæg.

– Men vi kan ikke garantere, at det er nok til at holde vandet ude. Og der vil også være anlæg, vi ikke kan få beskyttet. Kommer vandet for tæt på et anlæg, så afbryder vi strømmen, siger Per Sørensen.

Vandstanden ventes at toppe natten til lørdag, fremgår det af DMI’s hjemmeside.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere