AVIZ

16-årig pige skuddræbt af tidligere elev på brasiliansk skole

(Henrique Campinha/Ritzau Scanpix)
(Henrique Campinha/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Paranás ministerium for sikkerhed.

Den tidligere elev ankom ifølge ministeriet til skolen, som ligger i kommunen Londrina i den nordlige del af Paraná, hvor han bad om at få udleveret en kopi af sit eksamensbevis.

På et tidspunkt tog han en pistol frem og begyndte at skyde.

Ifølge flere brasilianske medier er gerningsmanden allerede blevet anholdt. Medierne skriver, at der er tale om en mand på 21 år.

Den 16-årige pige, som blev ramt, er død, mens den jævnaldrende dreng befinder sig på hospitalet. Hans tilstand er “alvorlig”, oplyser Paranás ministerium for sikkerhed.

Brasiliens præsident, Luiz Inácio Lula da Silva, oftest bare kendt som Lula, giver udtryk for “tristhed og raseri” over angrebet.

– Endnu et ungt liv er blevet stjålet af had og vold – noget, som vi ikke længere kan tolerere i vores skoler eller vores samfund, skriver præsidenten på det sociale medie Twitter.

Antallet af angreb mod skoler har på det seneste været opadgående i Brasilien, hvor de før var en sjældenhed.

I april angreb en person en børnehave og en skole med en økse og dræbte fire børn i Blumenau i det sydlige Brasilien.

Det fik den brasilianske regering til at højne sikkerheden omkring skoler og iværksætte en politik mod indhold på sociale medier, som kunne ses som værende til støtte for vold mod skoler.

Landets dødeligste skoleskyderi nogensinde var i 2011, hvor en mand skød og dræbte 12 personer på sin gamle folkeskole i Realengo uden for millionbyen Rio de Janeiro, hvorefter han begik selvmord.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere