AVIZ

13 års fængsel til dømt for knivdrab på kræmmermarked

retten i Nykøbing Falster
retten i Nykøbing Falster (Simon Læssøe/Ritzau Scanpix)

Niklas Kim Petersen stak sidste år den 32-årige Deniz Köktas ihjel på Døllefjelde-Musse Marked.

Det fastslog Retten i Nykøbing Falster i marts, og tirsdag har nævningetinget idømt den nu 30-årige Niklas Kim Petersen 13 års fængsel.

Det oplyser anklager Susanne Bluhm.

Hun fortæller, at en del af straffen er en reststraf fra en tidligere dom. Derfor har retten reelt vurderet straffen for drabet til at være 12 års fængsel, hvilket er udgangspunktet i sager om drab.

Drabet fandt sted 13. maj sidste år på en parkeringsplads ved kræmmermarkedet Døllefjelde-Musse Marked. Deniz Köktas blev ramt af et knivstik i brystet.

Han blev fløjet til behandling på Rigshospitalet, men knap et døgn senere døde han. Deniz Köktas var vvs’er og far til en dreng på otte år, har Ekstra Bladet beskrevet.

I første omgang kunne politiet ikke finde den nu dømte Niklas Kim Petersen. Derfor udsendte politiet 15. maj sidste år en efterlysning af ham med foto.

Senere samme dag meldte han sig selv til politiet. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i retten og varetægtsfængslet.

Niklas Kim Petersen har under sagen erkendt, at det var ham, der stak. Men nægter sig skyldig i drab. Det var nødværge og ikke hans hensigt, at nogen skulle dø, har han fortalt.

Han har straks anket dommen til landsretten.

Døllefjelde-Musse Marked er et årligt tilbagevendende kræmmermarked syd for Sakskøbing på Lolland. Omkring 120.000 lægger typisk vejen forbi markedet i de dage, det varer, skriver Døllefjelde-Musse Marked på sin hjemmeside.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere