AVIZ

123 politifolk er såret under gadekampe i Frankrig

France Pensions
France Pensions (Aurelien Morissard/Ritzau Scanpix)

Det er sket under demonstrationer med tæt på samlet 1,1 million deltagere i flere byer landet over.

I Paris anvendte politi tåregas under gadekampe mod sortklædte anarkister, mens hundredtusinder af andre demonstrerede fredeligt i store dele af landet mod præsident Emmanuel Macrons plan om at hæve pensionsalderen.

På den 9. dag med landsomfattende protestaktioner blev tog- og flytrafik ramt af store afbrydelser, mens mange lærere og andre faggrupper nedlagde arbejdet.

Det sker få dage efter regeringen fik presset den nye pensionsreform gennem Nationalforsamlingen, så pensionsalderen er blevet øget med to år – fra 62 til 64 år.

Demonstration i det centrale Paris var overvejende fredelig, men mindre grupper af anarkister fra “Sort Blok” smadrede butiksvinduer, ødelagde gademøbler og begik omfattende hærværk mod en McDonalds restaurant.

Under efterfølgende kampe med politiet blev anarkisterne mødt med tåregas og chokgranater.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere