AVIZ

1000 nye ladepladser på vej i København

Foto: Ursula Bach
Foto: Ursula Bach

Pressemeddelelse

22.3.2023 08:55:30 CET | Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Antallet af elbiler i hovedstadsområdet stiger, og dermed stiger behovet for ladeløsninger til både pendlere og københavnske elbilister også. På den baggrund har Københavns Kommune netop gennemført sit første udbud af normalladere til omkring 1000 elkøretøjspladser, som nu er afgjort.

Interesserede operatører har kunnet afgive tilbud på at opstille ladestandere i København, hvor forvaltningen haft fokus på opladningspris for brugerne, etableringstid, bæredygtighed og miljø samt det beløb, man er villig til at betale for at leje det pågældende areal ved tildeling af kontrakter med opstilling af ladestandere.

Teknik- og Miljøforvaltningen har modtaget tilbud fra syv tilbudsgivere, som alle har opfyldt betingelserne i udbudsmaterialet. De tre vindende operatører er Clever A/S, OK A.m.b.A og E.ON Drive Infrastructure, som i nævnte rækkefølge opnåede flest point på baggrund af kriterierne.  

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod er glad for den succesfulde proces:

– I København er vi politisk enige om, at bæredygtighed og miljø skal veje tungt, når denne type opgave bliver udbudt, og ligeledes har vi vægtet prisen for borgerne højt, så vi gør det attraktivt at blive en del af den grønne omstilling af bilparken. Jeg er glad for, at vi nu kan se frem til bedre lademuligheder i Københavns Kommune, så det bliver lettere at køre grønt, hvis man har behov for en bil, siger Line Barfod.

Forvaltningen vil i den kommende tid indgå i dialog med de vindende operatører omkring placering af de nye ladestandere. Forvaltningen vil løbende opdatere kommunens hjemmeside med placering af nye ladestandere (www.kk.dk/ladestandere)

Fakta

AFI-loven har til hensigt at fastsætte krav til etablering og drift af ladestandere til elektriske køretøjer på offentlige arealer. Det fremgår af AFI-loven, at offentligt tilgængelige ladestandere på offentlige arealer fremover skal etableres efter reglerne i udbudsloven.

Det første udbud omfattede normalladere til 1.000 elkøretøjspladser. Ladestanderne er opdelt i 12 delkontrakter. CLEVER har vundet 4 delkontrakter som omhandler 162 ladestandere. OK A.m.b.A har vundet 4 delkontrakter som omhandler 170 ladestandere. E.ON Drive Infrastructure har vundet 4 delkontrakt som omhandler 165 ladestandere.

Læs mere om kriterier for tildeling af kontakter her

Ladestandere pr. bydel

BydelCLEVER(ladestandere)OK(Ladestandere)E.ON Drive(Ladestandere)
Amager øst251510
Amager Vest11205
Bispebjerg151510
Brønshøj-Husum5020
Indre By251015
Nørrebro401520
Valby151510
Vanløse51015
Vesterbro-Kongens Enghave102530
Østerbro114530
Samlet set162170165

Borgerrepræsentationen har medio 2022 besluttet at etablere 4.100 nye elbilspladser med tilhørende ladestandere i ”Handlingsplan for ladeinfrastruktur 2022-2025”.

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere